Tumblr Scrollbars

My Friend

Sabtu, 4 Mei 2013

Top 10 Movie And Drama Romantic, Tragedy, School Life, Comedy

Assalamualaikum dan salam sejahtera ( formal la pula ) haha hi readers , hi friends , hi girl, hi boy buah cempedak di luar pagar, ambil galah tolong jolokkan, saya budak baru dalam dunia blogger , kalau salah tolong tunjukkan ( berpantun la pula ) haha sebenarnya ni first post yang iqa buat dalam blog ni banyak yang iqa nak kongsikan kat korang semua harap korang dapat menerima post post yang iqa akan bagi :)  Ok Ok kita balik kat tajuk asal kita dah panjang dah intro tu ^ ^ kali ni iqa nak bagi kat korang top 10 movie romantic , tragedy , school life , Comedy ( ni semua yang iqa pernah tengok ada juga sesetengah movie dan drama yang iqa belum pernah tengok tapi iqa akan tengok kalau ada masa nanti ) sesetengah drama dan movie *yang ada dekat top10*  list tu boleh buat air mata mengalir sebab............. korang akan tahu sebab apa kalau korang tengok movie ni hihi ........ di samping itu juga ada sesetengah movie yang lawak ok  korang pilih  movie yang berkenan kat hati korang    ^ ^

           TOP 10 MOVIE AND DRAMA  ROMANTIC , TRAGEDY , SCHOOL LIFE , COMEDY


                                                           10. Baby And Me ( Korean Movie )Jon-So seorang pelajar sekolah tinggi yang nakal dan popular di kalangan pelajar perempuan di sekolahnya, dia sentiasa membuat mimpi buruk kepada guru dan ibu bapanya. Suatu hari Jon-So telah melakukan perbuatan yang memalukan kepada orang tuanya dia telah membuat amuk dan menyebabkan orang tuanya meninggalkan dia.

Ibu bapanya hanya meninggalkan dia sejumlah wang dia tidak berasa sunyi dengan pemergian ibu bapanya dia membuat jamuan di rumah ibu bapanya dia menjemput semua rakannya pergi ke jamuan tersebut. Semasa Jon-so membeli semua keperluan jamuan tersebut, dia meninggalkan kart membeli belahnya untuk mengambil minuman. Apabila dia kembali ke kart membeli belah tersebut dia terkejut mendapati seorang bayi di dalam kart membeli belahnya. Lebih mengelirukan, setelah hampir sejam berada di kedai tersebut tiada seorang pun yang menghampiri bayi berkenaan. Dia juga mendapati sebuah nota yang bertulis bahawa Jon-So bapa kepada bayi tersebut. 9. A Walk To Remember ( Amerika Movie )

A Walk To Remember Poster.jpg

 London Carter dan rakan - rakannya adalah salah satu kumpulan yang terkenal di sebuah sekolah tinggi di kota Beaufort,Carolina Utara. Mereka selalu melakukan hal yang aneh dan tidak bermoral seperti minum arak, menyakiti kawan satu sekolahnya dan sebagainya.


Suatu hari perkara buruk berlaku dan Landon yang merancang kejadian itu diugut untuk keluar dari sekolahnya . Pengetua memutuskan Landon harus didenda. Hukumannya dia harus membantu suatu drama muzikal musim seni. Disinilah dia bertmu dengan seorang ulat buku yang taat agamanya yang bernama Jamie Sullivan , anak perempuan tunggal pendeta Sullivan. Apakah yang akan jadi kepada London ? Bagaimana pula kisah Landon dan Jamie?                                                                                                                                                   

8.  Cinderella Sister ( Korean Drama )  

Song Eun - jo, yang tinggal bersama ibunya sejak kecil dan juga kekasih ibunya akhirnya mendapat keluarga baru dan sebuah rumah ketika ibunya berkhawin dengan seorang lelaki yang mempunyai kekayaan. Pada awalnya, dia tidak menyukai keluarga barunya itu dan mencuba untuk melarikan diri daripada keluarganya.


 Eun - Jo juga tidak dapat menerima adik barunya Hyo-Seon dan ayahnya Gu Dae- Seong. Hyo Seon sentiasa diambil berat oleh ibunya dan menyebabkan dia terasa terpinggir .Namun, Eun Jo bertemu seorang rakan Hong Ki Hoon seorang mahasiswa yang bekerja di winery. Hyo-Seon juga sentiasa berasa cemburu dengan Eun Jo yang rapat dengan Ki Hoon.Heart Series 2.jpg 7. Heart The Series 2 ( Indonesia Drama )

Kisah berawal dari penampilan band “The Rocketz” dalam suatu acara sekolah. Band yang beranggotakan Farel , Bevan  dan Endo  tersebut berhasil membuat siswi-siswi SMA mereka histeris melihat penampilannya. Ketika selesai tampil, para siswi berebutan untuk memberikan kado pada personil band tersebut. Namun, sang manager, Rachel , hanya mengizinkan para siswi untuk memberi kado untuk Bevan dan Endo. Farel yang merasa bahwa dirinya adalah personil yang diidolakan tersebut pun bingung mengapa dia tidak mendapat kado sama sekali.

Farel, Rachel, Bevan dan Endo selintas seperti empat orang yang berteman baik layaknya sahabat. Rachel menyukai Farel semenjak mereka bersahabat dari kecil. Tapi Farel tidak pernah sadar akan hal itu. Begitu juga dengan Endo yang jahil dan slengekan. Cuma Bevan yang mulai curiga akan perasaan Rachel pada Farel.

Sementara itu, sosok Vandra , siswi cantik, kaya dan seksi di sekolah, merasa iri dengan Rachel yang selalu dekat dengan Farel. Padahal Bevan dan Endo tergila-gila dengan Vandra. Vandra menyukai Farel. Farel tidak menyukai nya. Vandra termasuk cewek sombong dan sok cantik yang bersifat antagonis.
Disisi lain, Luna  terpaksa tinggal di Singapura bersama ayahnya, Adam , untuk berobat. Diam-diam Luna selalu memantau Farel melalui youtube, twitter ataupun facebook. Farel sendiri tidak menyadari bahwa Luna masih memperhatikan dia dari negeri seberang. Saat kembali ke Indonesia, ia mempunyai guru homeschooling yang bernama Bu Sarah  yang disukai Adam.


6. Sebenarnya Saya Isteri Dia ! ( Malaysia Drama )
Izzue Islam & Tiz Zaqyah (2)


Cinta pertama tidak semestinya akan bersatu walaupun masing-masing berjanji untuk hidup bersama. Itulah yang terjadi pada Syafa Aqira dengan Farish Adryan. Cinta yang pernah dipupuk sejak zaman universiti lagi akhirnya terputus di tengah jalan apabila Farish bertekad untuk memutuskan hubungan itu lantaran satu peristiwa hitam yang terjadi pada satu majlis yang dihadiri oleh mereka berdua.

Cadangan ibu kepada Farish iaitu Datin Farizah untuk berkahwin dengan adik lelaki itu terpaksa diterima dengan reda walaupun dia tahu yang mungkin perkahwinan itu tidak menjanjikan bahagia. Dia terpaksa dalam rela demi sebuah harga diri dan rasa kasih terhadap Datin Farizah.


5. One Litre Of Tears ( Japan Drama )

Drama ini diadaptasi daripada kisah benar seorang gadis yang bernama Aya Kito yang berumur 15 tahun disahkan menghadapi penyakit spinocerebellar ataxia - penyakit yang menyebabkan seseorang tidak boleh berjalan,bercakap dan menulis .

Aya Ikuechi gadis yang berumur dalam lingkungan 15 tahun seorang gadis yang normal, hidup dalam keluarga yang bahagia yang berniaga dengan menjual taufu. Hari demi hari berlalu, benda pelik terjadi kepada Aya. Dia sering hilang keseimbangan badan dan susah untuk berjalan. Ibunya, Shioka membawa Aya untuk berjumpa doktor dan mengesahkan bahawa Aya menhidap penyakit spinocerebellar ataxia. Bagaimanakah kesudahan kehidupan Aya setelah menghidap penyakit yang tiada penawarnya?


                                                                                   4.  Awan Dania ( Malaysia Movie )

Filem ‘Awan Dania The Movie’ ini mengisahkan tentang Dania dan Tania yang satu ketika dahulu adalah kawan rapat. Namun disebabkan cemburu terhadap kejayaan dan juga kerana seorang lelaki iaitu Remy, hubungan Dania dan Tania secara tidak sedar semakin renggang. Mereka berdua masing-masing bersaing untuk mendapatkan anugerah pramugari terbaik.
Namun, apa yang lebih menarik perhatian ialah watak Dania itu sendiri. Dalam tidak sedar, Dania sebenarnya sudah jatuh cinta pada Remy. Dania hanya menyedari perkara itu apabila wujud perasaan cemburu terhadap Tania yang berjaya mencuri hati Remy. Dalam mengejar cintanya dan ingin membuktikan bahawa Tania sebenarnya hanya mengambil kesempatan terhadap Remy, Dania telah membuat keputusan untuk    mencari bukti dan menjelaskan semuanya pada Remy.
Namun, selepas semuanya tidak berhasil, Dania telah menghubungi Benjy untuk menyamar sebagai kekasihnya. Bagi yang tidak tahu atau mungkin sudah lupa, Benjy sebenarnya adalah seorang lelaki yang pernah meminati dan tergila-gilakan Dania pada suatu ketika dahulu.
Niat utama Dania melakukan perkara ini adalah kerana dia mahu Remy berasa cemburu padanya. Kerana kasih Benjy kepada Dania walaupun selepas ditolak berkali-kali, Benjy tetap bersetuju untuk menyamar menjadi kekasih Dania.


3. Detective Conan Live Action Movie 4 ( Japan Movie )
Di Kyoto, Heiji berlakon sebagai Shinsengumi Kapten Suji Okita di dalam filem bertajuk " Percutian Ryoma ". Manakala Kazuha menyokong Heiji dari sisi. Pengambaraan filem tersebut berjalan lancar sehinggalah Kogoro diambil untuk berlakon sebagai pelakon pembantu di dalam filem tersebut. Kogoro bercadang kepada pengarah filem tersebut untuk berperanan sebagai watak besar. 
Kazuha memberi mesej kepada Ran dan bercadang agar Ran dan Shinichi datang untuk melawat dan melihat bagaimana filem tersebut berlangsung. Ran berkongsi mesej tersebut kepada Shinichi dan memberitahu dia bahawa mereka harus pergi ke Kyoto dengan menaiki kapal terbang. Shinichi memberitahu bahawa dia tidak berminat dengan filem tersebut dan memberitahu Ran bahawa Ran hanya " berminat dengan aktiviti Hatori " Ran menafikannya ...
2. Pada Suatu Cinta Dahulu ( Malaysia Movie )
                                    
Rasa tertekan Zainal dengan alam perkahwinannya yang sekarang ini, mengigatkan beliau kembali tentang memori silamnya. Pada 18 tahun yang lalu, ketika dia di alam persekolahan Zainal terkenal dengan kenakalannya ketika itu Zainal baru tingkatan 4. Waktu itu Zainal mempunyai seorang kekasih yang bernama Nora. Sikap Nora yang lurus bendul membuatkan Zainal mula bosan. Namun sejak perkenalan Zainal dengan Azura seorang gadis yang cute dan pendek, membuatkan Zainal semakin hari semakin menyukai sikap Azura yang selamba itu. Namun segalanya berubah apabila Zainal mengetahui Azura menghidap penyakit kronik. Walaubagaimanapun Zainal tetap ingin meneruskan hubungannya bersama Azura, tetapi gadis itu terus menghilangkan diri tanpa pengetahuan Zainal. Berbalik pada tahun sekarang, Zainal ditakdirkan berjumpa semula dengan Azura, Azura menceritakan perkara yang sebenar bahawa selama ini dia menyamar sebagai pelajar sekolah kerana ingin menyiapkan penyelidikan psikologinya. Adakah Zainal tetap meneruskan hubungannya bersama Azura? Siapakah yang menjadi pilihan Zainal? Semuanya akan terjawab dalam filem romantik komedi, ’Pada Suatu ‘Cinta’ Dahulu.1. Sky Of Love Movie Dan Drama (  Japan Movie And Drama ) * Story ni ada dua satu movie satu drama so korang jangan bingung bila lihat poster dia ok ^ ^" * ( iqa saje bagi 2 sinopsis sebab jalan citer dia ada berlainan sedikit

Kizura.jpg

Sinopsis Filem Sky Of Love

Pelajar Sekolah Tinggi, Mika yang berusia dalam lingkungan 16 tahun belum lagi menemui cinta sejatinya. Satu hari, dia melanggar dan bertemu dengan Hiro seorang yang suka memberontak yang berambut putih, semasa waktu rehat, tetapi oleh kerana Mika seorang perempuan sikap panas barannya menghilang. Mika selepas itu kehilangan telefon bimbitnya dan apabila dia menemuinya semula dia mendapati kesemua nombor telefon yang ada di telefon bimbitnya terpadam. Selepas itu, panggilan misteri sentiasa menelefonnya dan menanda ( mengambil gambar langit) sebagai kenangan waktu pagi mereka. Mika tertarik dengan orang misteri tersebut. Akhirnya, orang misteri tersebut membuat keputusan untuk menemui Mika.


Hari seterusnya, Mika kaget bahawa orang yang sentiasa menelefonnya ialah Hiro. Mereka akhirnya menjadi pasangan kekasih walaupun mereka berlainan. Mika menjadi target kejadian yang tragik, apabila bekas kekasih Hiro mengupah tiga lelaki untuk memperkosa Mika. Tragedi yang tejadi membuatkan hubungan Mika dan Hiro semakin erat. Beberapa bulan kemudian, Mika mengandung anak Hiro dan mereka meminta restu kepada orang tua mereka untuk berkhawin. Tragedi berlaku lagi apabila Mika keguguran.


Tahun seterusnya, Hiro mula bersikap dingin kepada Mika.Suatu hari, Mika menemui Hiro sedang berciuman dengan perempuan lain semasa parti di rumah Hiro. Apabila Mika berhadapan dengan Hiro untuk meminta penjelasan, Hiro memberitahu Mika bahawa dia hendak menamatkan hubungan mereka berdua. Mika berasa sedih dan mula menjadi kesunyian dan susah untuk berkomunikasi dengan orang lain akhirnya bertemu dengan Yu dan mereka semakin dekat. Mika akhirnya menemui suatu rahsia besar mengenai cinta pertamanya itu Hiro.


                                                             Sinopsis Drama Sky Of  Love


Tahara Mika pelajar sekolah tinggi yang biasa . Satu hari seorang pelajar lelaki dari kelas sebelahnya telah menciumnya. Pelajar itu bernama Sakurai Hiroki yang dikenali sebagai Hiro. Hiro agak berlainan kerana dia seperti seorang samseng yang rambutnya berwarna lain. Sebenarnya dia juga sedang berhubungan dengan seseorang. Mika kaget dan berasa sedih kerana ciuman pertamanya berlaku sedemikian rupa. Dia mencuba untuk melupakan kejadian tersebut dan memberitahu rakannya mengenai hal itu dan rakannya mencadangkan Tatsuya pelajar lelaki di kelas Mika untuk berhubungan dengannya. Tetapi, sebelum dia ingin melakukan hal tersebut, Mika sedang dilamun cinta.
So, korang pilihlah top 10 movie dan drama yang iqa dah bagi ni harap korang enjoy dengan movie dan drama yang iqa pilih sebagai top 10 ni OK ^ - ^ ARIGATOU GOZAIMATSU ! * Note*         ( Story yang sedih sedih tu nanti jangan lupa sediakan tisu banyak banyak K ) joke only ^ _ ^

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Ask Me